Alternatywny program białkowy ma na celu zniszczenie niezależnych rolników, odebranie im ziemi i kontrolowanie tego, co ludzie mogą jeść. Niewybrani globaliści ze Światowego Forum Ekonomicznego (WEF) wzywają rządy do promowania sztucznego mięsa i innych alternatywnych białek w ramach skoordynowanych wysiłków na rzecz „zmiany zachowań konsumentów”. W białej księdze zatytułowanej „Creating a Vibrant Food Innovation Ecosystem: How Israel Is Advancing Alternative Proteins Across Sectors: How Israel Is Advancing Alternative Proteins Across Sectors„, autorzy stwierdzają, że dążenie do stosowania alternatywnych białek wymaga globalnego wysiłku rządów i firm współpracujących ze sobą w celu wpłynięcia na ludzkie zachowania.

„Rząd musi przyjąć rolę lidera, aby opracować i promować alternatywne białka i stawić czoła jednemu z największych globalnych wyzwań naszych czasów”.

Światowe Forum Ekonomiczne, Tworzenie dynamicznego ekosystemu dla innowacji w dziedzinie żywności, 22 maja 2024 r.

Według raportu, do stworzenia powszechnie dostępnego białka potrzeba kilku ścieżek transformacji

  • Przyspieszenie dywersyfikacji białek.
  • Wspieranie zrównoważonych systemów produkcji.
  • Promowanie zmiany zachowań konsumentów.

Co stoi za dążeniem do zmiany zachowań konsumentów w kierunku sztucznego mięsa i innych alternatywnych białek?

„Nauka jest jasna: rządy i inne podmioty, w tym rolnicy, sektor prywatny i konsumenci, nie będą w stanie wypełnić swoich zobowiązań wynikających z porozumienia paryskiego i obniżyć emisyjności globalnej gospodarki bez inwestowania w zrównoważone ścieżki dywersyfikacji białka i cały system żywnościowy”.

Światowe Forum Ekonomiczne, Tworzenie dynamicznego ekosystemu innowacji żywnościowych, 22 maja 2024 r.

„Narody na całym świecie zdają sobie sprawę z korzyści, jakie oferują alternatywne białka, aby osiągnąć swoje cele w zakresie klimatu, różnorodności biologicznej, bezpieczeństwa żywnościowego i zdrowia publicznego” – czytamy w raporcie.

Jednak ze względu na „zaawansowany technologicznie charakter” alternatywnych białek i ich „wysokie wymagania dotyczące nakładów kapitałowych (CAPEX) i dłuższe okresy zwrotu”, autorzy twierdzą, że mogą one „stanowić wyzwanie inwestycyjne dla niektórych części sektora prywatnego”. W tym momencie niewybrani globaliści chcą, aby rządy interweniowały, aby zachęcać, wymuszać, zmieniać lub w inny sposób manipulować ludzkim zachowaniem „w istniejących ramach”, takich jak te, które dały nam blokady COVID i paszporty szczepionkowe.

„W istniejących ramach rządy mogą stworzyć jasne, wspierające, elastyczne i skuteczne procesy regulacyjne w celu zapewnienia bezpiecznych i przejrzystych ścieżek, które wzbudzają zaufanie zarówno konsumentów, jak i przemysłu oraz promują solidny rynek alternatywnych białek w przejściu na bardziej zrównoważone, bezpieczne i sprawiedliwe systemy żywnościowe” – piszą autorzy.

Z drugiej strony, Włochy już zakazały mięsa hodowanego w laboratoriach, a Wired donosi, że „stany ustawiają się w kolejce, aby zakazać mięsa hodowanego w laboratoriach”, z proponowanymi przepisami na Florydzie, w Alabamie, Arizonie, Kentucky i Tennessee.

„Rządy muszą rozważyć inwestowanie w badania o otwartym dostępie i zachęcanie sektora prywatnego do pełnego wykorzystania ekonomicznych i społecznych korzyści płynących z mięsa roślinnego i hodowlanego oraz udostępnienia tych opcji wszystkim”.

Światowe Forum Ekonomiczne, Tworzenie dynamicznego ekosystemu innowacji żywnościowych, 22 maja 2024 r.

Uderzające jest to, że najnowszy raport WEF nie wspomina o wykorzystaniu owadów jako alternatywnego białka, co niewybrani globaliści forsują od lat. Obecny raport stwierdza, że alternatywne białka składają się z mięsa roślinnego, mięsa hodowlanego i produktów fermentowanych.

Jednak Biała Księga WEF na temat alternatywnych białek, opublikowana w styczniu 2019 r., stwierdza, że alternatywne białka obejmują „czysto roślinne alternatywy, produkty oparte na owadach i innych nowych źródłach białka oraz zastosowanie najnowocześniejszej biotechnologii do rozwoju mięsa hodowlanego”. Wygląda więc na to, że WEF próbuje zdystansować się od drwin, które ostatnio otrzymała: „Będą jeść robaki”.

„Alternatywne białka to przełomowe innowacje w rolnictwie, które przy odpowiednim wsparciu mogą przyczynić się do poprawy zdrowia na świecie i zdrowia publicznego”.

Światowe Forum Ekonomiczne, Tworzenie dynamicznego ekosystemu innowacji żywnościowych, 22 maja 2024 r.

Tłumaczenie „X”: Wielokrotnie nagradzany dziennikarz Alex Newman: „Kontrolowanie żywności i energii jest sposobem na kontrolowanie ludzkości. Więc kiedy patrzysz na tę wojnę z rolnikami, wydaje mi się, że zamierzonym rezultatem jest całkowita dominacja ludzkości”.
„Żaden totalitarysta przy zdrowych zmysłach nigdy nie powiedział: Hej chłopaki, chcę kontrolować wasze życie… To zawsze jest opakowane jako: To dla waszego dobra. To dlatego, że was kocham. To dlatego, że wiem lepiej”.

Oficjalnym uzasadnieniem rozprzestrzeniania się fałszywej żywności jest to, że pomoże ona sprostać wyzwaniom związanym ze zmianami klimatu, bezpieczeństwem żywnościowym i zdrowiem planety. Najnowszy raport stwierdza: „Biorąc pod uwagę rosnące wyzwania związane ze zmianami klimatu i potrzebę zapewnienia bezpieczeństwa żywnościowego, wzywa się narody do współpracy w celu promowania alternatywnych białek jako rozwiązania”. Ale w rzeczywistości program alternatywnych białek polega na niszczeniu niezależnych rolników, odbieraniu im ziemi i kontrolowaniu tego, co ludzie mogą jeść. Jeśli kontrolujesz żywność, kontrolujesz ludzi.

To samo dotyczy pieniędzy i energii, a niewybieralni globaliści zdecydowanie próbują kontrolować je wszystkie za pomocą indywidualnych urządzeń do śledzenia śladu węglowego, cyfrowych walut banków centralnych i alternatywnych białek.

„Kraje, które strategicznie dostosowują się do ewoluujących globalnych systemów żywnościowych i dywersyfikują swoje łańcuchy wartości żywności, skorzystają z pozytywnych skutków włączenia alternatywnych białek do swojej polityki krajowej”.

Światowe Forum Ekonomiczne, Tworzenie dynamicznego ekosystemu innowacji w dziedzinie żywności, 22 maja 2024 r.

Tłumaczenie „X”: Niewybrani globaliści prowadzą wojnę z rolnikami i prawami własności pod przykrywką „ratowania planety”. Jeśli nie sprzeciwimy się ich programowi, my i nasze dzieci nie będziemy mieli innego wyboru, jak tylko jeść owady i „mięso” wyhodowane w laboratorium Billa Gatesa.

Ale czym dokładnie jest ich program?

Pod sztandarem Agendy ONZ 2030 i Celów Zrównoważonego Rozwoju rządzący chcą radykalnie zmienić nasze życie. Oczywiście wszystko to jest nam sprzedawane pod płaszczykiem równości i szlachetnie brzmiących słów. Jeśli jednak przyjrzymy się bliżej tym celom, zdamy sobie sprawę, że nigdy nie będzie to możliwe bez wymuszonej redystrybucji dóbr, żywności i praw. Dzieje się tak, ponieważ ludzie stojący za tym chcą ustanowić rząd jednego świata, „Nowy Porządek Świata”, w którym decydują o tym, co jemy, kiedy jemy, gdzie podróżujemy, kiedy podróżujemy, z kim się spotykamy i na co możemy wydawać nasze pieniądze. Zasadniczo mają kontrolę nad każdym aspektem naszego życia.

Nie chcą, abyśmy jedli żywność, która czyni nas silnymi. Chcą, byśmy jedli syntetyczne mięso opracowane przez Billa Gatesa. Chcą, byśmy jedli robaki, pili mleko sojowe, byśmy stali się słabi, posłuszni i robili to, co nam każą.

Jednocześnie raport WEF stwierdza, że ewentualne przejście na alternatywne białka w rzeczywistości pomogłoby rolnikom:

„Chociaż branża jest wciąż w powijakach, coraz częściej uznaje się, że alternatywne białka – mięso z roślin, z hodowanych komórek zwierzęcych lub mięso pochodzące z fermentacji – mają potencjał transformacyjny, szczególnie dla rolników, którzy mogą skorzystać i poprowadzić przejście do kwitnącej gospodarki alternatywnych białek”.

Czy oni naprawdę właśnie powiedzieli, że mięso jest wytwarzane z roślin?

I w jaki sposób rolnicy mogą skorzystać na produkcji laboratoryjnych imitacji żywności?

Autorzy piszą: „Prognozy wskazują na znaczną nadwyżkę bocznych strumieni rolnych, w szczególności kukurydzy, soi, pszenicy, trzciny cukrowej, jęczmienia, ryżu, rzepaku i pomidorów. Wykorzystanie tych bocznych strumieni do produkcji alternatywnych białek stanowi znaczącą szansę na poprawę zrównoważonego rozwoju i obiegu zamkniętego w łańcuchu dostaw żywności, optymalizację wykorzystania zasobów i stworzenie bardziej odpornego sektora rolnego”.

Innymi słowy, rolnicy są zmuszani, zachęcani lub w inny sposób manipulowani, aby uprawiali tylko to, co im się każe, aby ich uprawy mogły być wykorzystywane do produkcji podrobionej żywności. Jednocześnie „mięso roślinne i uprawne wymaga tylko ułamka ziemi i wytwarza znacznie mniej emisji niż przemysłowa hodowla zwierząt. Uwolnione grunty można wykorzystać do ochrony różnorodności biologicznej, ponownego zalesiania oraz bardziej przyjaznych dla środowiska i regeneracyjnych metod hodowli zwierząt”. Chodzi o to, aby zmniejszyć ilość ziemi potrzebnej do uprawy prawdziwej żywności, aby zrobić miejsce dla sztucznej żywności, która może być produkowana syntetycznie przy „znacznie mniejszej emisji”.

Polityka zmian klimatycznych przekształciła się w politykę zdrowia publicznego i planetarnego, a niewybrane globalistyczne rozwiązania są zawsze takie same: korporacje i państwo łączą się, aby monitorować, manipulować i kontrolować ludzkie zachowanie.


Opracował: Amon
www.strefa44.pl
www.strefa44.com.pl

jedna odpowiedz jak na razie.

  1. […] roślinnego lub owadziego, uzyskaną w drodze fermentacji lub wyhodowaną w laboratorium. Dlaczego WEF i inne niewybrane organizacje globalistyczne chcą, abyśmy jedli owady i sztuczne […]

Zostaw komentarz


Aby zatwierdzić komentarz skorzystaj z dolnego suwaka *


  • Facebook

Szukaj temat